אתם נוסעים לחו"ל ורוצים להמשיך להיות בקשר עם המשפחה, עם החברים וכדו' .
ברור שהכי יקר הוא לקחת טלפון ללא חבילה, ובכל זאת להשתמש בו, לפעמים כשבודקים את החשבון החודשי מגלים כי על דקת שיחה לישראל גם שיחה נכנסת אם תענו או שיחה מקומית תשלמו כ- 30 ש"ח.
האפשרות הראשונה שעומדת לרשותכם היא לפנות לספקיות הסלולר ולרכוש חבילת חו"ל, לכל חברה יש את המסלולים שהיא מציעה.
היתרון, החבילות האלה נוחות מאד להצטרפות בטלפון, ורוב החברות מאפשרות לעשות זאת דרך אתר האינטרנט )עם מחיר מוזל במקצת למצטרפים דרך האינטרנט(. בנוסף, אתה נשאר עם המספר הישראלי שלך, ולא צריך להחליף כרטיס SIM ולכן אנשים יכולים להשיג אותך גם מישראל.
מנגד, החיסרון העיקרי הוא שמחירי החבילות יחסית גבוהות וגם מוגבלות 250-100 דקות שיחה, ובהרבה חבילות לא תקבלו שיחות מקומיות.
האפשרות הבאה שעומדת עבורכם היא לרכוש כרטיס SIM ולהכניס אותו למכשיר, יש מדינות כמו אוקראינה שעדיף לקנות את הסים במדינת היעד, שם בשדה התעופה תמצאו חבילות זולות מאוד אם אתם נוסעים רק לשם, אבל יש מדינות שלא שווה לקנות את הסים שם, לדוגמא: בהונגריה חנויות התקשורת בשדה התעופה יבקשו מחיר מאוד יקר ולא משתלם ובפולין תמצאו חבילות זולות לגלישה אבל לא לשיחות לישראל, ובפרט למי שנוסע לכמה מדינות עדיף שתקנו סים בינלאומי פה ישראל שיעבוד בכל המדינות, יש כמה חברות שמוכרות חבילות מצויינות שיעבדו בכמה מדינות.
היתרון המרכזי של שימוש בכרטיס SIM מקומי או בינלאומי הוא שהמחיר שלו יכול להיות אטרקטיבי מאד, למשל כמה עשרות דולרים לכרטיס עם נפח שיחות מקומיות ולישראל, הודעות וגלישה ראוי בהחלט.
מנגד, הבעיה העיקרית היא שהחלפת כרטיס ה SIM כרוכה גם בהחלפת המספר, מה שפוגע במידה מסוימת בזמינות שתהיו מעוניינים שתהיה לכם מעבר לים, (יש שיסתכלו על זה כיתרון) ניתן להתגבר על הקושי הזה באמצעות שירות עקוב אחרי.
במכשירים הכשרים לא יעבוד סים בינלאומי, יש חנויות שמשכירות פלפונים לחו"ל עם חבילות שיחה.